samenvatting:

Het jaar van Hieronymus Bosch ligt net achter ons. Manfred Rust, psychiater en docent der AGKB, heeft zich al geruime tijd verdiept in de symbolische kracht van het werk van deze fascinerende schilder. Details:

Het jaar van Hieronymus Bosch ligt net achter ons. In grote aantallen hebben mensen zijn geniale en raadselachtige schilderijen kunnen bewonderen.

Manfred Rust, psychiater en docent der AGKB, heeft zich al geruime tijd verdiept in de symbolische kracht van het werk van deze fascinerende schilder. Hij heeft In Duitsland reeds verschillende seminars over hem gegeven.

Met het onderstaand seminar worden wij nu ook in Nederland in de gelegenheid gesteld onder zijn begeleiding onze eigen ontdekkingsreis in Bosch’s schilderijen te ervaren.

 

Seminar : Hieronymus Bosch, de therapeut.

In de schilderijen van Hieronymus Bosch variëren de voorstellingen van het paradijs tot aan apocalyptische beelden. De symbolische kracht van deze beelden komt mij heden ten dage nog net zo actueel voor als 500 jaar geleden.

Wij willen in het seminar imaginair en creatief ingaan op drie van zijn triptieken (tuin der lusten, hooiwagen, verleidingen van St. Anthonius) en nagaan hoe onze eigen onbewuste impulsen reageren op zijn voorstellingen. Daarbij ontwikkelen we onze eigen "Bosch-taferelen”, die we kunnen voorzien van eigen betekenissen (en interpretaties).

Deelnemers: 8-10

Meebrengen: een paar grote vellen karton of papier, schaar, lijm, teken- en schildermaterialen, alsmede een matrasje (deken) en kussen.Tijd: 9.30 tot 17.30 uur 

Data: vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017

Docenten:

Manfred Rust, Margret d’ArcaisLocatie: 't Centrum , Spoorstraat 11, 2411 ED Bodegraven 

Prijs: € 350,- Inclusief koffie/thee en een lunch op de eerste dag.

Klik hier om u aan te melden
Cursussen en seminars:
Basiscursus 2018

De symbolisering van de problemen in beelden blijkt een zeer effectief middel om het therapeutisch proces op gang te brengen, waardoor de zelfreflectie wordt vergroot en de cliënt beter in staat is om de eigen problemen te hanteren en op te lossen.

Data: 20-01-2018, overige data volgen

Supervisie basiscursus najaar 2018

Supervisie 2018: data volgen

Data: supervisie 2018: data volgen.

Supervisie Middenniveau
Doel:  De speelse en experimentele kant van deze techniek in een dusdanig conceptueel frame inpassen, dat het ageerpotentiaal van de methode vanaf begin af aan binnen grenzen wordt gehouden. Data: 11-01-2018, 08-02-2018, 08-03-2018, 05-04-2018

Alle cursussen en seminars...